-Sijaitsee Syvärauman venelaiturien luona, Suvitiellä, Fåfengassa, Kiikartornin vieressä-
Torpalla pidetään yhdistyksen yhteisnäyttelyitä, ja yhdistyksen jäsenten yksityisnäyttelyitä.
Kysy lisää oman näyttelyn pidosta!
Torpan piha-alue on mitä mukavin virkistyspaikka kesäisin. Viereinen kiikartorni on yksi kaupungin nähtävyyksistä, ja venesatamassa riittää vilinää. Nokan kallioilla on hyvä viettää rentouttava hetki. Joku on senkin tutkinut, että jo 5 minuuttia veden äärellä riittää poistamaan stressiä!
Nokalla tapahtuu näyttelyjen lisäksi muutakin. On myyjäisiä, lastentapahtumia, kirpputoria, kesäkahvilaa, jopa lauluiltoja ja teatteriesityksiä, ynnä muuta.
Tule kokemaan elämyksiä!
Nokan taidetorppa Suvitien varrella on ollut Inspira ry:n tärkein toimipiste vuodesta 1985. Torpan omistaa Rauman kaupunki, jonka vuokralaisia olemme.
Torppa sijaitsee Fåtängan niemellä Syväraumanlahden rannalla.
Torppa on perustettu ehkä jo 1800-luvun alkupuolella, mutta sen asukkaat tunnetaan nimeltä vasta viimeisen sadan vuoden ajalta. Vuoden 1870 tienoilla nykyisen taidetorpan paikalla oli huomattavasti vaatimattomampi asuinrakennus, johon Ahvenanmaalta kotoisin ollut Jaakob Holmström muutti Henriikka-vaimonsa kanssa. Myöhemmin 1800-luvun lopulla Nokan torppa jäi Jaakobin Edla tyttärelle ja hänen miehelleen Johan Björkrothille.
Edla Amanda oli ilmeisen kekseliäs ja ahkera nainen, hän piti lehmiä Fåfängan alueella ja aloitti 1900-luvun vaihteessa torpan pienessä saunassa kaupunkilaisten kylvettämisen. Edla Amandan parantavista savi-, suola-, ja yrttikylvyistä on vielä muistitietoa raumalaisten keskuudessa.
Jaakob Holmströmin asuttama rakennus paloi 1880-luvulla, ja tulipalon jälkeen niemelle pystytettiin uusi asuinrakennus. Tämäkään torppa ei säästynyt tulen vaaroilta, vaan paloi vuonna 1923, jolloin Edla Amanda emännöi Nokkaa. Nykyinen taidetorpan rakennus on siis alueella ainakin kolmas järjestyksessä.
Vuoden 1923 tulipalon jälkeen Björkrothin perhe osti entisen Granströmin huvilan. Rakennus siirrettiin Fåfängan niemelle vuonna 1924 Syväraumanlahden etelärannalta. Alkujaan huvilaksi tehty rakennus on aikaisempia Nokan asuinrakennuksia huomattavasti "fiinimpi".
Edla ja Johan Björkrothin jälkeen torpan lunasti yksi hänen tyttäristään, Anna Björkroth. Hänet tunnettiin myöhemmin nimellä Nyman. Anna Nyman myi Nokan rakennukset Rauman kaupungille vuonna 1979.
Anna Nymanin muistavat vanhemmat raumalaiset edelleen tuttavallisesti nimellä Nokan Anni.
Hänet muistetaan iloisena, avuliaana, hyväntuulisena ja ahkerana persoonana. Anni oli jo lapsena oppinut tekemään paljon työtä. Hän auttoi äitiään kaupunkilaisten kylvettämisessä, myi isänsä kalansaaliita Rauman torilla ja poimi satoja litroja marjoja kaupunkilaisten kellareihin.
Parhaiten raumalaiset muistavat Nokan Annin leivonnaiset. Anni oli nuorena opetellut pitokokin ja leipurin taidot ja ansaitsi näillä kyvyillään toimeentulonsa. Elämänsä toimeliaimpina päivinä Anni piti luistinradalla kioskia, jossa hän myi päivittäin melkoisen määrän omatekoisia munkkejaan.
Anni vuokrasi myös pienen leipomon ja leipoi siellä raumalaisten häihin ja hautajaisiin. Myöhemmin Anni jatkoi vielä leipurinammattiaan Nokan torpan tuvassa, jonne rakennettiin suuri uuni. Siinä on paistettu lukemattomat määrät pipareita, kakkuja ja laatikoita raumalaisille.